Hemvändaren tipsar

Denna månad träffade vi Johan som är en trogen hemvändare under julmånaden då Gävle ligger honom varmt om hjärtat.

Johan är född och uppväxt i Sätra och återvänder varje år för att sälja julgranar.

Var bor du nu?

Jag bor i Sundsvall och jobbar somsagt med skog och i december behöver mitt företag någon som säljer julgranar i gävleregionen så jag anmälde mig som frivillig. Jag får bo på hotell om jag vill men jag brukar föredra att bo hos min mor och hennes gubbe. Dock bor jag minst några nätter på antingen clarion eller elite hotell, oftast i samband med julbord.

Men när du bor hos mamma, är det i gamla pojkrummet i Sätra då eller?

Nej mamma trivdes inte i Sätra längre så jag har precis hjälp henne att flytta till Hille. Eller hjälpte och hjälpte jag anlitade gefleborgs flyttservice *skratt* det var sjukt smidigt.

Så hur många granar räknar du med att sälja i år?

Jag brukar sälja ca. 3000 gran. Dock säljer jag inte alla själv utan får hjälp av andra så vi säljer på flera ställen i kommunen.

Vad är det bästa med gävleborg?

Ja det brukade ju vara Brynäs IF men det var ett tag sen jag tyckte dom spelade bra nu. Sen jag flyttade till Sundsvall så har det i alla fall dykt upp väldigt många nya restauranger vilket alltid är trevligt.

Har du någon favorit?

Den absolut bästa är ju odiskutabelt högbo brukshotell. Dom står liksom för en klass för sig. Sen har väl Matildas i gävle alltid varit duktiga även om jag inte käkat där på flera år så jag vet inte riktigt hur de står sig idag. Men man kan ju nöja sig med lite enklare ställen också. Jag gillar att spela shuffleboard så interpool går vi till ibland och maten där var inte så tokig för det priset faktiskt.

Sista frågan, vad är ditt bästa julklappstips?

Ja det är nog en sous vide. Maten blir så otroligt mör och fin och jag trodde att det skulle bli årets julklapp förra året, även om det låg lite i tiden att det begagnade plagget skulle vinna. Men jag köper nog en sous vide till mamma så får jag lära henne hur hon ska göra. Hon är ganska teknisk så det borde gå bra.