Att göra i Gävle – 7 snabba

Folkteatern i Gävleborg

Är du intresserad av musik och teater? Då måste du uppleva Folkteaterns pampiga scen, gulddekorationer, balkonger och murriga ridå. Här spelas teater med hög konstnärlighet. Scenen används också av artister, dansöser, föreläsare och trollkarlar.

Publiken kommer från hela Gävleborgs län. Se det som en mötesplats, där du som publik är med och skapar konsten.

Gävle konserthus

De är få som undgår att se det konstiga huset beläget vid Gavleån. Ett blått, runt hus som agerar musikens hem. Här kan du lyssna på Gävles symfoniorkester eller Benjamin Ingrossos nyaste låt. Du kan gå på stand up eller lyssna på när Taube framför vispoesi. Det är ett rum för alla möjliga event, med ord som gemensam komponent.

Söders Källa

Söders Källa är en restaurang som är med i White Guide,vilket betyder att det är en restaurang i svensk toppklass. Restaurangen värdesätter ekologiska råvaror och köper dessa från närliggande producenter. Förutom fantastisk mat bjuder de även på träning, yoga, konferens och evenemang. Det är en liten lokal med mycket kompetens på söder i Gävle.

Boulognerskogen

Alldeles intill centrala Gävle ligger Boulognerskogen. Det är en grön oas med lekparker, motionsspår, ett café, minigolf och en scen. I mitten ringlar Gavleån, som fulländar parkens skönhet. Det här är Gävles stolthet och en plats alla turister måste besöka. Vandra runt på broarna mellan öarna och ta en picknick i grönskan.

Gamla Gefle

Gamla Gefle är den äldsta stadsdelen i Gävle. Här finns det kullerstensgator och trähus från 1700-talet. Flera av Gävles konstnärer bor i detta kvarter. Här hittar du bland annat ett litet auktionshus, Majas kaffestuga och Joe Hill-gården. Blir ni hungriga under promenaden? Ta ett stopp på restaurang Söderhielmska Gården.

Bönan

Gävles oexploaterade skärgård. Ägna en eftermiddag i Bönan, en rogivande och vacker plats vid vattnet. Här finns ett fik, en fiskrestaurang och en fyr ute på udden. I närområdet finns flera bad och campingar.

Fjärran Höjderbadet

Är ni ute efter ett fartfyllt och blött äventyr? Fjärran Höjderbadet är en badanläggning i centrala Gävle som har öppet alla dagar om året. Här finns en relaxavdelning, gym, bassänger för lek och motion, hopptorn och rutschbanor. Det finns både inom- och utomhusbad.