Äventyrshuset Alborgen i Gävle

Alborgen i Gävle är äventyrshuset dit du kan åka på skolresa, med jobbet eller bara med familjen för en dag av äventyr. Litegrann som tv-programmet ”Fångarna på fortet” kan man beskriva Alborgen, där du ska lösa olika problem i varje rum. Äventyrshuset passar alla åldrar och efter sina 18 år är man nu bättre än någonsin, samt faktiskt det ledande äventyrshuset i Sverige när det kommer till mångfald, variation och teknikutveckling.

Ett äventyrshus för alla åldrar

Alborgen har öppet året runt och har idag 16 spännande äventyr fördelat på 45 rum. Här finna garanterat något för alla med varierad svårighetsgrad. Här sätts kreativiteten och samarbetsförmågan på prov. Oavsett om du är gammal, ung, kvinna eller man så kommer man ha lika roligt på Alborgen. Själva rummen är helt obemannade och styrs av en avancerad elektronik. Fotoceller, trampkänsliga golv, detektorer och andra tekniska lösningar känner vad som görs. Aktiviteterna görs i lag om 3- 5 personer och man löser sedan problem i rum med väldigt varierade teman.

Alborgen kan ta emot hela 150 personer samtidigt och alla som är minst 3 stycken i ett sällskap kan ge sig ut på äventyret. För tillfället finns som sagt 16 olika banor med 2-4  äventyrsceller i varje. Vissa av dessa banor är tuffare fysiskt medan andra kräver en mer avancerad tankegång eller andra talanger.

 

Varit med i tv-programmet ”Det okända” på TV4

Det gamla huset Alborgen har faktiskt under 2016 varit med i tv-programmet ”Det okända” för de oförklarliga saker som har skett i huset. Huset har nämligen från början använts som mentalsjukhus och många spökhistorier har florerat kring huset. Mediet Terry Evans säger i programmet att han aldrig någonsin skulle köpa huset eller ens marken då han ser saker som är som tagna ur en skräckfilm. Alborgen är enligt mediumet bland det värsta han varit med om, men ägarna tog det dock med ro. Förhoppningsvis tycker besökarna att det är mer spännande än avskräckande att besöka Alborgen efter detta.