Bada på Fjärran Höjder

Fjärran Höjder är en anläggning i Centrala Gävle. De har bland annat en badanläggning som anses vara komplett, då det dessutom har öppet 365 dagar om året. Anläggningen erbjuder ett badlandskap med 25-meters simbassäng med hopptorn som ansluter. De har även en härlig relaxavdelning som erbjuder allt du kan tänka dig som är avslappnande. Dessutom erbjuder Fjärran Höjders badanläggning gruppträning i både vattnet och gymnastiksal. I gymmet väljer du att antigen träna själv eller få hjälp av anläggningens instruktör Sören.

Viktigt med regler kring säkerheten

Som med många andra badhus och anläggningar finns det vissa regler för att framför allt värna och säkerheten, med tanke på att vatten kan ge ganska farliga konsekvenser om det sker en olycka. Därav måste alla barn som besöker badanläggningen ha fyllt 12 om det är där själva, samt att de ska kunna simma 200 m. Är de under 12 måste de ha med sig en förälder som är simkunnig. Med det innebär det även att du som är förälder eller ledare för ett gäng barn, är ansvarig för barnens säkerhet följer med dig. På anläggningens hemsida samt på plats i badhuset kan du läsa en broschyr om resterande badregler. Den finns översatt på engelska, spanska, somaliska, slovenska, finska, farsi, arabiska och kurdiska.

En annan viktig sak att tänka på när du besöker badhus är att du alltid ska duscha före du badar för att minska risken att smitta andra eller rent allmänt skölja av dig för att vara fräsch i poolen.

Barnkalas på Fjärran Höjder

Är du intresserad av att eventuellt ha ditt barnkalas på Fjärran Höjder badet är du välkommen. Du och ditt sällskap kan både bada, spela innebandy och välja på en hel del menyer i caféet att äta. Du kan läsa mer på Fjärran Höjders hemsida hur du bokar och vad som exakt ingår. Du som besöker relax- och spa avdelningen kan även beställa mat ifrån caféet, då utbudet är stort. Caféet erbjuder hamburgare, pannkakor samt fräscha sallader i matväg. Är du endast sugen på en fika kan du få kaffe och en macka, frukt, bakelse eller godis i mängder.

På sommartid erbjuder Fjärran Höjder ett utomhusbad. Anläggningen har tre pooler utomhus, varav en är en bassäng för motionssim på 50 meter. De har även en barnbassäng samt en ännu mindre bassäng som är anpassad för de allra minsta barnen och kallas för plasken. 50-meterbassängen är som djupast 165 cm och som grundast 130 cm, vilket är längs kortsidan. Dessutom finns det ett lekområde på utsidan som inte har något med vatten och göra. Där man kan spela beachvolleyboll samt fotboll, klättra på anläggningens klättervägg och till sist testa deras hinderbana. Det finns dessutom stora gräsytor för alla att ligga och sola på när det är som varmast och många besöker utomhusbadet.

Som du säkert förstår så är det en anläggning som passar alla olika åldrar och förutsättningar. Du som är rullstolsbunden kan givetvis besöka anläggningen. Det är ett perfekt ställe att ha en återträff, kalas eller helt enkelt bara hänga med kompisar. Både när det är dåligt och bra väder.

water-1018808_1920