Boenden i Gävleborg

Vill du stanna några nätter i Gävleborg, eller är du kanske på genomresa och behöver pausa för en natt på hotell? I denna artikel presenterar vi några av boendena i länet som är värda att kolla in.

Elite Grand Hotel

Elite Grand hotel ligger i en pampig byggnad, ara ett stenkast från centralstationen. En natt på detta hotell är en upplevelse i sig. Unik, historisk arkitektur möter moderna trender. Här kan ni slappna av en timme i relaxavdelningen eller avnjuta en välkomponerad middag i restaurangen. Flertalet rum har utsikt över Gavleån och Gävles kärna, med ytterligare restauranger och affärer, ligger alldeles intill. 

Hotellets paketerbjudanden är många, så som en tripp till Mackmyra whiskyby med whiskyprovning eller ett middagspaket för dig och din partner. 

Högbo Brukshotell

Strax utanför Sandvikens centrum finner ni ett enastående hotell, med en miljö från svunnen tid. Högbo brukshotell är känd för sin fantastiska mat och svårslagna atmosfär. Deras julbord och påskbuffé är populära och det pratas om maten långt efter högtiderna inträffat.

Ta en promenad runt i herrgårdens trädgård. På vintern finns skidspår i närheten. På sommaren kan du cykla, paddla kanot, rida och njuta av naturen. 

Clarion Hotel Winn

Hotellet ligger i centrala Gävle och har moderna rum och eleganta allmänutrymmen. Här finns en pool för hela familjen. Hotellet har bubbeltorsdag, generös frukostbuffé och söndagsbrunch. 

Engeltofta Sea Louge

7 km från centrala Gävle finner ni Engeltofta. Här finner ni moderna boenden med havsutsikt och fullt utrustade kök. Mat kan även intas på Engeltoftas herrgårds sommaröppna restaurang. 

Pensionat City

Precis vid Gävles gågata finner ni detta pensionat. Trots läget är det tyst och lugnt i rummen. Frukosten är närproducerad och ekologisk. Du kan även äta lunch och middag i restaurangen, eller välja fritt mellan Gävles andra matställen. 

Grand Hotell Bollnäs

Detta hotell brukar kalla sig för ”ditt andra hem”, med god grund. De hemtrevliga rummen har utsikt över älven Ljusnan, eller mot torget. Det finns gym, bastu och massagestol för alla gäster. I närheten finner du både golfbanor och sportarenor. 

First Hotel Statt

First Hotel Statt finner du i Söderhamns centrum. Hotellet har historiska anor från 1800-talet, vilket förstärks av det kullerstensbeklädda torget som ligger alldeles bredvid. Här har du närheten till stadens gågata och en restaurang som lagar traditionella och nyskapande rätter.

Strandpiren Hudiksvall 

Hotellet ligger vid vattnet, på Djupestrand. Sviterna har utsikt över havet och inredda i marin stil. Här finns det plats för både konferens och bröllop.