Flippin´Burgers gör gästspel i Gävle

Till sommaren, närmare bestämt den 18 juni stannar en food truck till vid Gävle Golfklubbs restaurang. Det är inte vilka som helst som kommer att sälja mat ur denna truck, utan det är ingen mindre än den hyllade hamburgerrestaurangen Flippin´ Burgers i Stockholm som gör gästspel i Gävle.

Ur denna rullande restaurang kommer det att serveras en mindre variant av de populära hamburgarna. En minihamburgare som tillverkas med en lite annorlunda teknik än de traditionella hamburgarn. 50 g kött i en boll pressas ut på stekbordet, överöst med tunn skivad silverlök som karmeliseras. Självklart toppas detta med deras goda bröd och ost. Under kvällen är det tänkt att bli uppdukat för party dit alla är välkomna, med mat, bar och DJ:s.

Med rötter från Gävle

Flippin´n Burgers som har sin bas på Kungsholms strand i Stockholm har faktiskt koppling till Gävle i och med att både restaurangchefen Joacim Leijding och ägaren Jon Widegren kommer från Gävle. Det var deras flickvänner som kände varandra och på så vis som dem introducerades till varandra. Jon ville hitta den perfekta hamburgaren och Joacim var inte sen att hänga på när han fick nys om projektet.

Fokus på kvalité och etik

Hamburgerrestauranger ligger i en gammal mejeributik med kakel på väggar och golv. Inspirationen hämtas från USA där det finns små hak överallt som steker och serverar hamburgare av lokalt producerat kött. Det handlar inte om alla tillbehör, utan kött och bröd av kvalité är det som, behövs.

Köttet hos Flippin´Burgers  är högrev och bringa från svenska frigående kor, från tre leverantörer och mals varje dag hos grannen som är slaktare. Ägaren har stenkoll på sina djur och de slaktas aldrig under stress, vilket är viktigt för kvalitén. Färsen är både fetare och grövre än den i affären, vilket i samband med rätt tillagning ger möra och saftiga hamburgare. Brödet av vete bakas varje dag och tas fram med samma omsorg och kvalité hos nobelbagaren Magnus Johanssons bageri.

Bildkälla: http://www.gd.se/gastrikland/gavle/flippin-burgers-bjuder-pa-hamburgerfest-i-gavle

1200 (1)1200