Flytta runt i Gävleborg

Sommaren är här med råge. Solen verkar ha glömt att vi befinner oss i Sverige och värmer vattnet 7 grader mer än vanligt. Lägenhetsboende flyr ut på landet, till källare och spontaninköpta plastpooler. Villaägare sätter på sin AC och intalar sig att betalningen är ett senare bekymmer – det här handlar om överlevnad. Och det gör man bäst vid vatten, när Brasiliens värme bestämt sig för att bli nordbo.

Sen har vi de där i mitten. Som varken bor vid vattnet eller har en stuga, strategiskt placerad vid en sjö. Till er har jag ett tips – nyttja Gävleborgs fina campingar! Du får plötsligt sjö- eller havstomt, för en billig peng. Det finns något för de flesta, oavsett om du vill köpa eller hyra ett provisoriskt hem. Enkla tält, ekonomiska stugor, familjevänliga husvagnar eller lyxiga husbilar. Titta gärna på begagnade objekt, för att hålla nere priset. 

Med enkla medel kan du flytta runt i Gävleborg. Åk själv, med vänner eller familj. Nedan listar vi några av länets finaste campingar.

Gävle Camping Engesberg

Det här är en lugn familjecamping utanför Gävle. Här bor du ett stenkast från havet, granne med vit sandstrand och långgrunt vatten. De öppnade redan i maj och du kan stanna till september. Passa på att ta en tur ut till Böna fyr och Café Bönan. Avnjut ett bakverk på bryggan och se ut över Gävles skärgård. 

Årsunda Strandbad

Gävleborgs Riviera. Här hittar du en lång sandstrand på två kilometer. Storsjön är som gjord för lek. Här finns ett vandrarhem och stugor i olika prisklasser. Du kan även ta med ditt eget hem – i husvagn, husbil och tält. Du har närhet till lekplats och stora grönområden. Passa på att ta en vandring i skog och mark och avsluta med en middag på restaurangen. Det finns både bryggor och badtunna. 

Hedesunda Camping

Denna camping ligger i ett vackert parkliknande område, med vatten inpå knuten. Du badar på Sandsnösbadet, vilket är en del av den glittrande Dalälven. Ta med fiskeutrustning eller hyr en kanot. Du köper fiskekort i receptionen. 

Furuviks Havscamping

Här hittar du ett unikt boende, både intill Furuviksparken och vid havet. Hit kan du komma med båt eller bil. Det är en camping för hela familjen, med olika prisklasser på boenden. Passa på att besöka Furuviks Havskrog, som är känd för delikata middagar.