Forsbacka Wärdshus – smultronstället i Gästrikland

Forsbacka Wärdshus är en restaurang och hotell som är beläget i Forsbacka mellan Sandviken och Valbo med anor från 1700-talet. Från början var det en tjänstemannamäss för Jernbruket i Forsbacka och har ett verifierat utskänkningstillstånd från 1882. 1919 byggdes värdshuset ut och om då man anlade restaurang och övernattningsrum i de tidigare flyglarna och drevs i regi av Forsbacka Jernverk fram till 1967. Därefter anställde man en krögare och öppnade upp för allmänheten. 1984 såldes värdshuset till en privat krögare som fortsatte.

 

Konferens eller bröllop

Hos Forsbacka Wärldshus kan du med fördel boka in den lilla konferensen då man inte behöver komma i kläm bland jättar och du kan i lugn och ro njuta av lugnet istället för det hektiska stadslivet. Festvåningen erbjudet alternativ för den stora som lilla 50-årsfesten eller bröllopet. Under vardagarna serveras alltid lunch med dagens rätt mellan 11-14. Under julen serveras det traditionsenliga julbordet och under påsken har man även där fina erbjudanden för den som vill äta gott. På lördagar serveras populära ”Afternoontea”, en fikabuffé där du kan avnjuta såväl scones och snittar som hembakade kakor, pajer, tårtor mm och självklart te/kaffe. Under helgen finns helgmenyn där restaurangen öppnar 12:00 med förrätt, varmrätt samt kaffe och kaka.

 

Paketerbjudanden

Forsbacka Wärldshus erbjuder flera paketerbjudanden. Dagkonferens innehåller förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika samt konferens- och grupprum. Vill du göra ett Whiskeybesök hos Mackmya Whiskey? Då finns ett erbjudande med boende, mat och besök med provning i whiskeybyn. Hos Forsbacka finns också över 250 sorters whiskey att prova. Här får man möjlighet till en riktig whiskeyhelg. Vill du ge bort en upplevelse till någon i din närhet? Då finns presentkort på både weekendpaket, afternoontea, Mackmyrapaket och spapaket. Här finns alltså något som passar alla.

Besök www.forsbackawardshus.se för att läsa mer om alla erbjudande och vad som finns i fina Forsbacka.