Furuviksparken

Ett äventyr för hela familjen

Furuviksparken ligger i Gävleborg, med närhet till både Uppsala och Gävle. Det finns en tågstation alldeles utanför entrén, för den som föredrar tåg. Det är en djur- och nöjespark för hela familjen. Här finns tivoli, spännande djur och konserter med kända artister.

Djurparken

Här finner du däggdjur, fåglar, fiskar, leddjur och reptiler. Den rödhalsade vallabyn är en favorit hos både små och stora besökare. Rasen tillhör kängurudjuret och har fått sitt namn efter sin lätt röda päls. De föds knappt ett gram lätta och växer sedan till cirka 25 kilo. Schimpanserna lockar också till sig många besökare. Det märks att de är både intelligenta och sociala eftersom de gärna interagerar med oss människor.

De som föredrar djur med fler ben kommer inte heller bli besvikna. Här finns bland annat den rosahåriga chilespindel, som har hår över hela kroppen.

Tivolit

Karusellerna finner ni i mitten av Furuviksparken. Åk magkittlande bergochdalbanor eller utmana familjen på femkamp. Här hittar du Sky tower, som släpper dig högt upp när du minst anar det. Furuviksparken är stolta över att presentera en ny värsting, som har fått namnet Extreme. Karusellen roterar på tre ställen och på tre ledder. Det känns som om du är överallt, hela tiden. En attraktion som garanterat ger pirr i magen.

Halloween

Passa på att besöka Furuviksparken när den är som läskigast. Det kommer vara ett rysligt mysigt event för både stora och små. Låt barnen hälsa på en hundraårig spökfamilj eller gå på en spännande sagoläsning. Karusellerna och delar av djurparken kommer vara öppen.

Konserter

Under sommaren kommer både svenska och internationella artister till Furuviks scen. De bjuder på en blandad livemusik värd att lyssna på.

Boende

Åker ni långt eller vill ni bara förlänga äventyret med en natt på hotell i Gävleborg? Det finns många fina platser att välja mellan. Ett stenkast från parken ligger Furuvik Havshotell, med utsikt över vattnet. Det finns även en camping i närheten, för både husvagn, husbil och tält. Havscampingen har också flera stugor för hela familjen.

I närheten av Furuvik finns vackra Älvkarleby och Gävle, som erbjuder många övernattningsmöjligheter. Knappt en timme söderut ligger Uppsala.