Gavlerinken Arena i Gävle

Gaverinken Arena är en ishall belägen i Gävle. Tidigare hette arenan Läkerol Arena mellan åren 2006 och 2014 men bytte alltså därefter namn till Gavlerinken. Arenan står intill Gunder Häggstadion, Gavevallen samt Gävletravet i Gavlehov som ligger i den norra delen av Gävle. Som hemmalag har man dels Brynäs IF:s hockeylag, men även Gävle GIK och Strömsbro IF har eller har haft denna arena som hemmaplan.

Historien om Gavlerinken

Gavlerinken invigden man redan 1969 och då som ersättning för Gävle isstadion och rymde vid denna tidpunkt 9 062 åskådare. Dock var endast 3 200 sittplatser och ett publikrekord satte man 4 november samma år vid en match mot Frölunda med hemmalaget som segrare. Efter invigningen har arenan byggts om omgångar och på bekostnad av flera sittplatser så gick det totala antalet åskådare ner till 6 232 personer 1995.

2005 köptes arenan upp av Brynäs IF från Gävle kommun och under 2006 investerade man 160 miljoner i att bygga om arenan. I och med detta köpte man namnrättigheterna från godisföretaget Leaf och arenan fick då sitt namn Läkerol Arena. 3 juni 2014 fick Brynäs IF Gävle kommun som huvudparter i ett avtal som löper över fem år. I och med detta samarbete köpte kommunen namnrättigheterna och arenan döptes därefter om till Gavlerinken Arena.

Evenemang i Gavlerinken

2007 arrangerade man den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen i arenan och under samma år hade man även Euro Hockey Tour-finalen. 2016 fick man återigen förtroendet att arrangera den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen. Man arrangerar också många konserter, julshower mm i arenan. Artister som har varit här är bland annat Tomas Ledin och Lars Winnerbäck, samt även Glada Hudik teatern med sina publikfavoriter som ”Elvis” och ”Trollkarlen från Oz”. Fredrik Lindström och Henrik Schyffert är andra favoriter som har haft bejublande föreställningar så som ”Ljust och Fräscht” samt ”Ägd”.

Utöver sport, föreställningar och evenemang så serverar man varje dag dagens lunch i restaurangen. Arenan har gott om utrymme för konferenser med varierade lokaler, från det lilla grupprummet till arenans otroligt vackra entréhall. För de riktigt stora eventen använder man såklart den stora isytan. Gavlerinken Arena brukar man själv säga är möjligheternas arena.