Göransson arena

Göransson Arena är en arena belägen vid Jernvallen, ett idrottsområde i Sandviken och invigdes den 30 maj 2009. Arenan är en multiarena som ger plats år ca 10 000 personer och har en yta tre gånger så stor som Globens. Tack vare sin storlek kan den användas både till större idrott- och nöjesevengemang, mässor, kulturella tillställningar med mera. Vid bandymatcher tar arenan ca 4000 personer och vid konserter landar siffran på ca 10 000.

Tack vare Göranssonska stiftelserna

Planeringen av arenan ägde rum redan 2004-2009 då Sandvikens AIK Bandy började se över möjligheterna för en bandyarena i Sandviken. Detta utvecklades till att involvera Sandvikens kommun och Sandvik, en konsultfirma anlitades därefter för att granska andra arenor och Sandvikens möjlighet till detta. 2006 beslutade man att bygget skulle bli av, men att de inte enbart skulle bli en hall för bandy utan en arena även för andra ändamål. Bygget satte igång 2007 och 2009 stod arena slutligen klar att invigas. Arenan byggdes av de Göranssonska stiftelsen och skänktes därefter till Sandvikens kommun.

Under de åren som gått sedan arenan invigdes har man haft många olika typer av evenemang, både nya och återkommande varje år. 2010 arrangerade man en deltävling av melodifestivalen, annars har den även besökts av världsartister så som 50 cent, Bryan Adams, Scorpions med flera. 2017 kommer man att arrangera Bandy VM, vilket är en stor tillställning för Sandviken som kommun.

Återkommande Vintergalan

Den tidigare julgalan har nu bytt namn till Vintergalan och är en återkommande tillställning med underhållning av toppkvalité som arrangeras i Göransson Arena varje år i december. 2016 kommer man att få se artister som Danny Saucedo, Petter, Plura, Petra Marklund, Ace Wilder med flera. Vintergalan är ett helhetskoncept som passar både som underhållning för företag och för dig som privatperson. I biljetten ingår även middag i form av ett klassiskt julbord, en perfekt tillställning för att få fart på julkänslan helt enkelt.

1280px-goranssonarena_huvudentre