Högbo Brukshotell i Sandviken

Högbo Brukshotell ligger i hjärtat av Sandviken och är den perfekta platsen för livsnjutaren. Här kan du boka in din konferens samtidigt som du njuter av god, ekologisk och närproducerad mat samt kan slappna av i spaavdelningen. För den aktiva finns mängder av aktiviteter som mountainbike och längdskidspår, kanotpaddling och mycket mer. Du kan boka in ditt bröllop eller annan festlighet för att fira i en riktig bruksmiljö. Högbo Bruk är också det perfekta resmålet för hela familjen med alla aktiviteter och möjlighet till att titta på alla djur, se hur man smider i smedjan eller blåser glas hos glasblåsaren. Här finns mängder av aktiviteter för alla åldrar.

 

Bo på Högbo Brukshotell

Högbo Brukshotell har idag 223 bäddar som är fördelat på 109 rum, här finns restaurang och konferensavdelning med kapacitet för upp till 200 personer samt ett året-runt-öppet SPA. På de två herrgårdarna finns möjlighet till dagkonferenser, festvåningar för bröllop mm samt cateringverksamhet. I den nya herrgården serveras varje år det populära julbordet med närproducerad mat och det unika dessertbordet. Något som verkligen måste upplevas.

 

Made in Högbo

På Högbo Bruk betar lamm, grisar, kor och ankor. Man har ett eget charkuteri där man förädlar köttet och ostar gör man i det egna ysteriet. Eget bröd bakas på plats och grönsaker plockas från frilandet och växthuset. Man har satsat på egen/närproducerade råvaror och begreppet ”Made in Högbo” har vuxit fram och blivit en viktig del i Högbo Bruks koncept. Detta mena smed att råvarorna ska vara en enkel osammansatt råvara som kommer från Högbo, är plockad, odlad eller uppfödd här med kärlek och omtanke för natur samt våra medborgare. Den är alltså hållbar både ekologiskt och socialt.

Om råvarorna inte finns i Högbo kan de komma från närområdet (max sju mils radie) och är då särskilt utvald. Det kan vara så att osten ystas i Högbo men mjölken kommer från Järbo. Ibland när råvarorna inte finns på närmare håll kan det komma längre ifrån, men är då en särskilt utvald råvara som är bra ut ett ekologiskt och hållbart syfte ändå.

Bild från www.hogbobrukshotell.se/spa