Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle, eller HIG som den förkortas är en svensk statlig högskola som är placerad i Gävle. Skolan grundades som Högskolan i Gävle/Sandviken 1977 i och med den högskolereform som antogs under detta år. 1988 var det dags för namnbyte och det nuvarande namnet Högskolan i Gävle tog vid.

Utbildningarna vid HIG

Högskolan i Gävle har ett flertal olika utbildningar och det är många som varje år väljer att flytta till Gävle för att börja studera. Idag finns ett flertal olika utbildningar där du bland annat kan studera till högskoleingenjör, lärare, sjuksköterska, kommunikatör, ekonom, industridesign med mera. HIG var också 1992 först ut med att erbjuda en ettårig fastighetsmäklarutbildning.  Här erbjuds en utbildning i en kreativ miljö, på en miljöcertifierad högskola. Du väljer själv om du vill studera på hel- eller halv-tid, kvällstid, distans eller via internet.

Studentbostäder

Högskolans campus ligger vackert placerat intill gavleån där det är gång och cykelavstånd till det mesta. Här har man nära in till affärerna i city och naturen genom vackra Boulognerskogen. På campus finns bibliotek, restaurang, studentkåren och mycket mer. Här finns också bostäder för den som vill ha riktigt nära, där Svenska studenthus erbjuder nybyggda och nyrenoverade studentlägenheter. Hög standard med ett fullutrustat kök, samt tvättmaskin och torktumlare. Gävle studentbostäder erbjuder även dem boende intill högskolan, med lägenheter om 25 kvm och hög standard.

Gävle kommun har via sidan studentbostadgavle.se gjort det enkelt för blivande eller nuvarande studenter att hitta ett boende med närhet till studierna på campus. På denna sida får du som student bra information angående den studentbostadsgaranti du har rätt till, vilka hyresvärdar som finns, vad en skälig hyra innebär med mera. De vanligaste hyresvärdarna för studenter i Gävle är Svenska studenthus, Gavlegårdarna och Gävle studenbostäder.

Bild från Wikipedia

1280px-ha%cc%88lsinge_regemente_17