Jul i Gävleborg

Längtar du efter snö, glitter, god mat och julmusik? Kicka igång julen redan i november i Gävleborg!

I Gävleborg kommer det vara hela nio stycken julmarknader mellan november och december i år. Det finns dessutom ett gediget utbud av goda julbord runt om i länet.

Först ut har vi julmarknaden på Ersk-Matsgården i Hassela. Det är en traditionell julmarknad som anordnas på gården. Andra orter som firar julen med marknader är Gävle, Sandviken, Vallsta, Valbo, Järvsö och Edsbyn.

I Sandviken hittar du Högbo julmarknad. Det är ett evenemang som återkommer varje år. Här kan du åka häst och vagn, träffa Sandvikens Lucia och gå mellan julmarknadens 90 stånd. Välj mellan goda, hårda karameller och vacker hemslöjd.

Andra helgen i advent anordnas en annan uppskattad julmarknad på Stenegård i Järvsö. Eventet anordnas av hembygdsgården och du kan gå i stånd både inom- och utomhus. Här kan du träffa tomten, Järvsös Lucia och smaka närproducerade råvaror, nyfångad fisk och smaka på andra, sötare godsaker.

I Vallsta leder marschallerna dig rätt. Julmarkanden har stånd både inom- och utomhus på Hofvet. Tomten delar ut godsaker till alla snälla barn. Här kan ni handla hembakat och hantverk.

Läs mer om julmarknaderna här.

Är du mer en galaperson? Ta med jobbet till Vintergalan på Göranssons Arena i Sandviken. De anordnar en julshow fylld av kändisar och energi.

I november drar även julborden igång. Restaurangerna serverar fulla dessertbord, spelar stämningsfull musik och erbjuder hundratals rätter.

Furuvik Havskrog erbjuder ett klassiskt julbord, med utsikt över vattnet. Restaurangen är lagom stor och passar hela familjen. En kort biltur eller en station med tåg från Gävle central tar er till den vackra platsen.

Skärgårdskrogen Utvalnäs erbjuder ett julbord med fokus på fisk av högsta kvalitet. Skärgårdsmiljön är harmonisk och smakerna likaså.

Elite Grand Hotel ligger mitt i centrala Gävle, ett stenkast från tågstationen. Här finner du traditionella rätter och smaker, med en modern, sensationell touch. Flera långbord med mat, ett stort dessertbord och vackra salar. Kristallkronorna, ett välgjort pepparkakshus och en beundransvärd arkitektur är ytterligare detaljer som kommer göra din kväll minnesvärd.

Några andra restauranger som också erbjuder julbord är Stora Vall, Söderhielmska Gården, Scandic, Engeltofta, Vårvik, Axmar Brygga, Hits For You och Grillo.

Fira julen i Gävleborg!