Laleh kommer till Sandviken

Nu är det klart! Att Laleh kommer till Sandviken och uppträder på Göransson Arena.  Som du säkert vet har Laleh under den senaste tiden släppt ny musik som har rankat sig högt på Sveriges topplista. Den 26 november kommer hon till Sandviken med hennes turné. Hon säger i en intervju att hon själv beskriver kristaller som både blad och sorglig på en och samma gång. Kristaller är namnet på hennes nya album som hon under en tid i USA, där hon även har arbetat som både låtskrivare och producent. Skivan har precis släppts, den släpps här i september.

Jobbat som låtskrivare och producent

Hennes resa i USA kanske det inte är speciellt många som känner igen, då hon har jobbar som låtskrivare samt producent för andra, men även för sig själv. Hon säger i en intervju att hon även har hittat sin röst mer än vad hon har gjort tidigare på ett underligare sätt, i hennes tid i USA. Dessutom säger hon att hon tycker det är skönt att tjejer får visa framfötterna inom denna bransch och visa att det finns tjejproducenter och låtskrivare som är framgångsrika.

Som du säkert förstår så kommer nu Laleh åka runt på en turné i Sverige efter att hon har släppt ditt nya album ”Kristaller”. Själv på turnén åker hon inte utan med sig har hon sinfoniettan Modern Fantazias som leds av dirigenten och även arrangören Hans Ek. Det är alltså en slags av orkester som kommer spela stor del av musiken och Laleh sjunger till. Laleh berättar att hon och sinfoniettan alltid har drömt om att göra en turné tillsammans med att det har funnits några hinder. Bland annat är ett hinder att om de är 30-40 på scen måste det finnas lika många bakom, vilket tar din tid att få allt att gå ihop. Men hon säger nu att tiden är inne för dem att ha en turné, och med alla fantastiska arrangörer, musiker och alla personer runt om på plats, så ska de dela denna stund på jorden tillsammans.

Läge att skaffa biljetter

Har du inte biljetter till denna turné kan det vara ett tips att skaffa dig det, då det kommer bli en upplevelse du sent lär glömma. Dessutom kan det vara värt att kolla upp det relativt snabbt då biljetterna har funnits ute sedan den 8 april då även Laleh släppte sin singel ”Bara på va mig själv”. Förutom Sandviken så besöker även Laleh Göteborgs Scandinavium, Västerås och deras ABB Arena, Malmö Arena, Stockholm i Ericsson Globem, Jönköping med deras Kinnarps Arena, Linköping med Saab Arena och till sist Karlstad i Löfbergs Arena. Det blir ett himla resande för Laleh och hennes kompanjoner med de tycker de båda att de är värt. Dessutom har Laleh under den senaste tiden växt och blivit stor i Sverige. Det kommer bli fantastiska konserter då de redan finns konserter som är fullbokade. Kan verkligen rekommendera att ta dig tid och pengar för att besöka någon av Lalehs konsert då det kommer bli mer än bara sång med tanke på vilken härlig person hon är.