Magasinera ditt hem i Gävle, bara 17.3 mil från Stockholm

Att bo i huvudstaden har många fördelar, då det är en metropol med hundratals möjligheter. Det finns flera fina museum att besöka och många flerstjärniga restauranger och mysiga fik att varva ner vid. Men när det kommer till livet, med sina toppar och dalar så kan tillfällen infinna sig när det finns behov av lite extra utrymme under antingen en kortare eller längre period. Om man exempelvis står inför en större renovering, kommer bo utomlands under en viss tid eller skall studera på en annan ort så kan man behöva magasinera sitt bohag.

Detta kan du snabbt och enkelt göra i Gävle, som endast ligger 17.3 mil ifrån Stockholm, vilket knappt tar 1.5 timme att köra via motorvägen. Här kan man tryggt och prisvärt magasinera hela bohaget i säkra, rena och torra magasin. Oavsett om du är en privatkund eller ett företag så finns det möjlighet att förvara ditt gods i den vackra kuststaden. Det är viktigt att magasinet håller en temperatur på omkring minst 5 plusgrader för att undvika kylskador på dem mer känsliga föremålen. Att lokalerna hålls rena och torra undviker även uppkomsten av skadedjur och mögel som kan skada godset.

Om Gävle

Gävle är som mest känd för sin vackra julbock som varje år placeras ut för allmän beskådan och lockar turister från både när och fjärran. Här finns också unika museum så som Sveriges fängelsemuseum, Järnvägsmuseet och Länsmuseet Gävleborg. För de som är sugna på att åka lite skidor under vinterhalvåret så är Kungsberget en ofta uppskattad vistelseort och under sommaren så bjuds det på musikfestival i form av Gefle Metal. Många studenter flyttar även in från hela landet för att ta del av dem kurser och program som erbjuds vid Högskolan i Gävle och har två dedikerade campusområden för studenter, antingen vid högskolan självt eller i bostadsområdet Sätra. Närheten till Sandviken, där företagsjätten Sandvik har ett starkt fäste gör även att Gävle – Sandviken har den unika äran att vara en av de få platser i Sverige där pendlingen mellan två områden är nära på 50/50.

Det finns flera saker att tänka på när man skall magasinera sina ägodelar. Mellanlagring passa bäst för exempelvis renovering, utlandsflytt eller liknande. Att möblemanget har en mellanlandning och får vila innan ni behöver det igen. Vid längre magasinering eller för företag som behöver extra plats så kan det handla om arkivering. Då packas och magasineras godset för att kunna stå förvarat för flera år framöver. Många brukar även använda sig av lösgodsmagasinering för större föremål så som snö-eller vattenskotrar och motorcyklar. Detta sker vanligtvis säsongsvis för att skydda fordonen från klimaten. Andra gånger så kan man vara i behov av pallmagasinering för oömma föremål eller uppställningsplatser. Många företag som sysslar med magasinering brukar ha en stor mängd olika alternativ och det är går snabbt att finna vad som uppfyller just ert behov bäst. Att magasinera i Gävle om man bor i Stockholm är ett bra alternativ. Med motorvägen så går det snabbt att transportera gods och bohag, jämförelsevis så håller det en prisvärd nivå och det enkelt att besöka magasinen ifall man behöver hämta något. Glöm inte att höra av dig minst en dag i förväg bara.

För magasinering och flytt så är Gefleborgs Flyttservice ett hett tips https://www.gefleflytt.se/magasinering  sedan så har vi uppdaterat med mer information om allt detta i ett annat blogginlägg som ni kan hittar här: Self storage, förvaring och magasinering