Nattliv i Gävle – nu och då

De som hade åldern inne för att gå på krogen innan CH brann 2005 säger att nattlivet i Gävle aldrig kommer att kunna bli lika bra som det en gång varit. Att storhetstiden är förbi.

CH:s sommardisco var nämligen legendariskt och det var först när det var fullsatt där som gävleborna fick försöka med nästa krog. Hur mycket ett ställe som slick city ökade i omsättningen efter branden kan man bara fantisera om.

Men det finns rejält med nattklubbar i staden för den som vill festa. Och en stor del restauranger har blommat upp de senare åren. Tillaga ditt eget kött på blackstone steakhouse, ät bra burgare på bastard burger eller ta med familjen och beställ mat via mobilen på pinchos. Faktum är att man kan uppleva det som att hela söderbacken i princip består av nystartade restauranger. En restaurang som dock inte är nystartad men alltid väldigt bra är Matildas på söder. Och när vi pratar söder så kan de som vill ha mer än bara mat alltid besöka interpool som har biljard shuffle och en del annat man kan roa sig med. Det är också ett populärt ställe att se fotbollsmatchen på.

Olearys är så klart också ett ställe man kan gå till i det avseendet. Inte långt ifrån olearys ligger torget är den klassiska brända bocken med sin stora uteservering. Och i närheten ligger också church street som är en väldigt populär restaurang för både barnfamiljer och vuxna sällskap. För afterworkarna är absinth ett populärt ställe med riktigt bra priser. Det finns ett gäng mysiga caféer runtom torget och inne på galleria 9an finns en food court med en hel del valmöjligheter. Om man vill uppleva bra fisk så ligger fiskemagasinet vid alderholmen. Och i Furuvik finns furuviks brygga för den som vill äta bra mat från havet. Men hur var det med nattklubbar nu då?

Ja Slick city, Olivia, Berggrenska, Harrys, Hits for you och säkert någon till finns till förfogande. Ett ställe som alltid drar fullt hus för medelåldersklientelet är Helt Enkelt. För den karaokesugne finns Bilagan och det sägs att har du aldrig greppat micken på Bilagan är du heller ingen riktig gävlebo.