Njut av god mat på Furuviks Brygga

För den som vill njuta av riktigt god mat och då särskilt fisk bör man besöka fiskrestaurangen Furuviks Brygga i Furuvik. Restaurangen har inte bara mat utan även möjlighet till konferens samt festlokaler och ligger i nära anslutning till Furuviksparken mellan Gästrikland och Uppland. Själva restaurangen är placerad alldeles vid en havsvik med en vacker vy mot havet. Man har främst riktat sig mot kulinariska fiskrätter här går även att beställa kött som vegetariska rätter. Barnen har en egen anpassad meny med generösa priser för att även kunna passa barnfamiljen. Perfekt som lunch eller middag efter en heldag på Furuviksparken.

 

Julbord hos Furuviks Brygga

Skärgårdsjulbordet hos Furuviks Brygga är ett omsorgsfullt hemlagat julbord i en fantastisk miljö med utsikt över Bottenhavet. Hit ska man åka om man vill uppleva en riktigt gammal och god julstämning. Det märks att maten är gjord från grunden med bra råvaror. Själva restaurangen rymmer som max 320 platser per julbord och är perfekt för riktigt stora som mindre sällskap.

 

Systerkrogen Axmarbrygga havskrog

Systerkrogen Axmarbrygga Havskrog ligger ca 4 min norr om Gävle och är liksom Furuviks Brygga en fiskrestaurang med möjlighet till konferens samt festlokaler. Restaurangen är belägen vid vattnet i Axmarbruk som grundades år 1671, alltså för nästan 350 år sedan. I slaggstensbyggnaden har vi denna prisbelönta havskrog som dessutom är placerat i ett naturreservat med ett rikt djurliv. Som gäst kan du antingen sitta i den inglasade delen eller inne i restaurangens trivsamma 1800-talsmiljö med både öppen spis och slaggstensväggar. Vill man sitta lite mer avskilt kan man ta sig en trappa upp till den ombonade festvåningen med egen bar. Under sommarhalvåret brukar den inglasade delen öppnas upp och du kan avnjuta din måltid till vattnets brus. Restaurangen betygsätts årligen av White Restaurangguide vilket gör kvalitén på maten hög