Nordiska djurparken Järvzoo

Järvzoo är en djurpark specialiserad på nordiska djur och ligger intill Järvsöbacken Järvsö. Här lever djuren helt i en så naturlig miljö som möjligt och på sina egna villkor. Två självklara delar i deras verksamhet är att vårda och respektera de arter som lever där, med stora utrymmen med plats för att gå undan när de känner för det. De djur som Järvzoo har är björn, varg, lo, räv, älg, myskoxe, skogsren, järv, olika typer av fåglar mm. De djur vi har i våra svenska skogar förutom några arter som myskoxe exempelvis.

Ha tålamod när du besöker Järvzoo

Själva djurparken har man byggt på en bergssluttning och det innebär att trätrottoaren som man har byggt genom parken delvis sluttar ganska brant uppför samt nedför. Rastplatser finns det gott om längst vägen där man kan vila om man känner för det. Viktigt också att ta god tid på sig då inhägnaderna är stora och det kan ta ett litet tag innan man ser djuren. En bra idé kan vara att ta med sig en kikare, har man ingen egen finns det att köpa eller hyra hos Järvzoo.

Passa på att se djuren när de matas

Ett bra sätt att få se djuren på nära håll är att se när de matas. Under matningen berättar djurvårdarna om djuren, deras matvanor och bordsskick, egenheter mm. Vid entrén kan man få information vilka tider matning av djuren sker. Att mata djuren själv är inte tillåtet och eftersom trottoaren går genom en orörd natur så ska man se till att kasta eventuellt skräp i soptunnorna längs vägen och inte i naturen. Något att tänka på också är att inga hundar eller andra husdjur få följa med till parken, möjlighet finns dock att hyra en plats i en hundgård i anslutning till parkeringen. Parkeringen är gratis för alla gäster.