Self storage, förvaring och magasinering

Self storage är ett effektiv sätt att skapa mer utrymme där hämma vid behov. När man bor i lägenhet så ingår ofta ett litet förråd och när man bor i hus så kanske det finns en vind eller en källare där man lasta undan hushållsartiklar och möblemang som inte används för tillfället. Men många gånger så kan det finnas behov av mer utrymme. Par som flyttar ihop får ofta dubbletter i hushållet som de ändå inte vill göra sig av med, tillskott så som barn ökar behovet på utrymme och då kan det vara dags att skaffa sig ett extra förrådsutrymme.

Self storage är ett alternativ till att magasinera sina ägodelar eller att hyra möbelförvaring. Vid self storage så hyr man säkra och flexibla förvaringslösningar, oavsett om man är privatperson eller ett företag. Tillgänglighet är oftast en viktig fråga som dyker upp hos kunder och ju lättare det är att komma åt sitt förråd desto stressfriare flytt kan man utföra. Många self storage enheter har långa öppetider vilket gör att man kan komma åt sina ägodelar både på dagen så som kvällen. Lastzoner gör även det enklare och effektivare att flytta över ert gods och många enheter erbjuder hyllplan för enkel förvaring och organisering av tillhörigheterna.

Kundservice är ett allt starkare konkurrensverktyg och många firmor erbjuder idag en mängd olika förråd med utökad service. Man ofta kan beställa flyttransport eller hyra släp. Många firmor har flyttbutiker vid sina kontor eller vid utvalda fastigheter där man kan införskaffa bland annat flyttlådor, tejp och skyddsmaterial. En annan sak som kan vara bra att överväga är att hyra eller långa bärremmar då det minskar belastningen på rygg och leder och gör flyttupplevelsen mycket smidigare och framförallt smärtfriare.

En av de största fördelarna med self storage är att man kan komma åt sina saker utan att som vid magasinering höra av sig på förhand för att boka tid. Samtidigt har de allt som oftast samma säkerhet och försäkringar som när det kommer till magasin och möbelförvaring. Förutom koder för att komma in i byggnaden så brukar även vara förråd ha en egen kod eller lås så bara ni kan komma åt era ägodelar. Många företag nyttjar även den enkla tillgängligheten där bland annat försäljare eller varutestare använder förråden för att lagra varuprover och liknande under kortare perioder. Man undviker lätt en logistisk mardröm och kan hålla reda på alla varuproverna utan att saker försvinner i mängden.

Vid förvaring av vitvaror så bör man vara extra noga med rengöra hushållsartiklarna innan förvaring, likaså när det kommer till avloppsslangar till tvättmaskiner och diskmaskiner samt tömmas på allt vatten. Vid transport så kan det vara viktigt att komma ihåg att kylskåp bör transporteras stående så ingen kylvätska kan läcka ut och potentiellt förstöra kylförmågan hos kylskåpet. Vid förvaring så bör vitvarors dörrar och luckor lämnas öppna för att förhindra att uppkomsten av lukt och mögelbildning. Som privatperson så är det lätt att glömma sådana saker vid self storage, men dom ni är osäkra på något så går det alltid att fråga anställda vid uthyrningsfirmorna så bör ni få all den information som ni behöver.